TOP termékek

Káliumszorbát 100 gr (20db/#)

Káliumszorbát 100 gr (20db/#)
Káliumszorbát 100 gr (20db/#)
Raktáron
bruttó: 747 Ft
Egységár: bruttó: 7 468 Ft/kg
Részletek
A káliumszorbát, a szorbinsav porlasztással granulált, könnyen oldódó káliumsója. A káliumszorbát a bor mikrobiológiai stabilizálásának és az édestartalék készítésének nélkülözhetetlen anyaga. Általánosan használt tartósítószer szörpök, üdítőitalok, savanyúságok készítésekor.
Alkalmazás és adagolás: A káliumszorbátot intenzív keverés mellett közvetlenül a kezelendő italhoz adjuk, palackozás előtt közvetlenül. Amennyiben pasztőrözést is végzünk, a káliumszorbát bekeverését a hőkezelés után végezzük., mert a hő hatására ízhiba alakulhat ki. Az ízhibák elkerülésére továbbá a kezelés előtt a bor szabadkénes savszintjét állítsuk be. Erre azért is szükség van, mert a káliumszorbát baktériumokkal szemben nem nyújt védelmet, míg a kén-dioxid igen. Musthoz legfeljebb 60 g/hl, borhoz legfeljebb 20 g/hl mennyiségben adagolható, szorbinsavra számítva, de mindig laborvizsgálat alapján.
Kiszerelés: 100 g
Adatok
Kategória
VEGYES
Cikkszám
000988
Tömeg
200 g/db