TOP termékek

Pektinbontó enzim Zimopec P110l 10ml (15db/#)

Pektinbontó enzim Zimopec P110l    10ml    (15db/#)
Pektinbontó enzim Zimopec P110l 10ml (15db/#)
Raktáron
bruttó: 1 101 Ft
Egységár: bruttó: 110 122 Ft/l
Részletek
Borkészítéskor:
A kezelés időtartama 1-2 óra (!).
A kezelési hőmérséklet optimuma 20 C fok.
Hűvösebb időjárás esetén a kezelés időtartama 3 óra is lehet.
Az enzim hatását folyamatosan figyelni kell és a kívánt eredmény elérése után a préselést azonnal meg kell kezdeni!

Adagolás:
1-2 g/100 liter, így a 10 ml, kb. 600-1200 liter cefréhez elegendő.
A Zimopec túladagolása, illetve a kezelési idő meghosszabítása a szőlőcefre elpépesedését okozhatja!
10 ml


Pálinkacefrék készítésekor:
- A gyümölcsöket feltétlenül magozzuk ki!
- A Zimopecet a kifőzés előtt legalább 2-3 nappal a cefréhez kell adagolni.
- Adagoláskor és az azt követő napon javasolt a cefre alapos átkeverése.

Adagolás:
- Bogyós gyümölcsöknél (pl. málna): 1-2 gr / 100 liter
- Csonthéjasoknál (pl: cseresznye, barack, szilva): 2-3 gr / 100 liter
- Alma és birs esetén: 4-5 gr / 100 liter
Adatok
Kategória
VEGYES
Cikkszám
002965
Tömeg
50 g/db